Ben jij van plan om een café te beginnen, of heb jij al een cafe maar wil jij wat inspiratie op doen? Er zijn namelijk een aantal dingen die absoluut niet in jouw café mogen ontbreken. Maar wat zijn deze dingen en waar moet je rekening mee houden bij het inrichten van een café? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Bar

Allereerst mag een bar natuurlijk niet ontbreken in jouw café. Aan de bar kunnen jouw gasten natuurlijk hun drankjes bestellen en heerlijk zitten. Aan de bar zitten heeft verschillende voordelen. Zo heb je als bartender ook echt contact met jouw klanten en kunnen jouw klanten op deze manier ook sneller nieuwe mensen ontmoeten. Naast een bar heb je natuurlijk ook fijne barkrukken nodig. Daarnaast kan je ervoor kiezen om wat leuke decoraties op de bar te zetten, of wat lekkere snacks zoals nootjes. Op deze manier kan je het belangrijkste van jouw café afstrepen.

Luidsprekers

Natuurlijk mag een beetje sfeer niet ontbreken in jouw café. Denk bijvoorbeeld aan luidsprekers waar je een prettig achtergrondmuziekje op af kunt spelen. Muziek draaien brengt veel sfeer in de tent, maar hoe leuk is het om ook de muziek van de klanten te kunnen draaien door middel van het aanvragen van liedjes? Dat wordt een gezellige avond! 

Een mooi kunstwerk

Naast dat een bar en muziek erg belangrijk is, is het natuurlijk ook erg leuk om wat decoraties aan de muur of op de grond te hebben staan. Kunst mag daarom zeker niet ontbreken in jouw cafe. Een paar schilderijen of beelden kunnen al een heel verschil maken. Vaak wordt er gedacht dat kunstwerken erg duur zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een oplossing hiervoor: je kunt tegenwoordig ook kunst kopen en kunst huren. Je kunt hiervoor aankloppen bij Kunstuitleen Amersfoort, waar je je prachtige kunstwerken kunt huren of kopen voor een zacht prijsje. Lees op de website van Kunstuitleen hoe het huren van een kunststuk in zijn werk gaat.

Tv

Ook een tv kan een leuke aanwinst zijn voor in jouw café. Hoe leuk is het om samen met jouw gasten en vrienden bijvoorbeeld een spannende voetbalwedstrijd zoals het WK te kijken bij het café? Daarnaast kan jij dan weer zorgen voor de hapjes en drankjes. Ook omdat een café bekend staat als een ontmoetingsplek, is het natuurlijk nog leuker dat mensen elkaar kunnen ontmoeten tijdens het kijken van bijvoorbeeld een wedstrijd. Wat wil je nog meer?