De Canarische Eilanden zijn een populaire vakantiebestemming. Het is er altijd mooi weer, het is niet ver vliegen vanaf Nederland en alle eilanden zijn enorm veelzijdig. De eilanden verschillen eigenlijk zó van elkaar dat het nogal lastig kan zijn om te kiezen welk eiland het mooiste is. Wel kunnen we hieronder op een rij zetten wat de verschillen zijn tussen deze eilanden. Lees je mee?

1. Gran Canaria

Veel mensen trekken jaarlijks naar Gran Canaria. Gran Canaria staat vooral bekend om het uitgaansleven, maar ook de gemoedelijke sfeer én de natuur. Bovendien kun je op Gran Canaria ook zeker terecht voor een ontspannen vakantie. Zo heeft Gran Canaria meerdere witte zandstranden met helderblauw water. Gran Canaria heeft veel verschillende landschappen en heeft zelfs een groot beschermd natuurreservaat. Daarnaast valt er ook veel te zien op dit eiland: het heeft meerdere bezienswaardigheden, zoals schattige dorpjes en historische gebouwen. Alle bezienswaardigheden van dit Canarische eiland vind je wanneer je zoekt op ‘bezienswaardigheden Gran Canaria’.

2. Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische eilandengroep is Tenerife. Ook hier ben je prima op je plek voor een strandvakantie, maar ook voor een actieve vakantie of een vakantie om cultuur te snuiven. Dat betekent dat Tenerife een perfecte vakantiebestemming is voor elke doelgroep. Een van de populairste bezienswaardigheden Tenerife is vulkaan El Teide. Om de vulkaan ligt een nationaal park met de gelijkwaardige naam. Wanneer je in Tenerife bent moet je hier zeker een bezoekje aan brengen. Het park heeft namelijk wel iets weg van een maanlandschap. Bovendien kun je met de kabelbaan naar de top van de vulkaan komen waar je wordt getrakteerd op een prachtig stukje natuur als uitzicht. Als je de natuur van Tenerife vergelijkt met die van Gran Canaria, is Tenerife toch een stuk groener.

3. Fuerteventura

Een iets minder druk eiland is Fuerteventura. Dat neemt niet weg dat hier geen een toerist is te vinden, het is er eenmaal wat rustiger dan op Gran Canaria of Tenerife. Wat je wél kunt verwachten op Fuerteventura is dat er altijd de zon schijnt, met een zuchtje wind. Fuerteventura is daarom ook erg in trek bij de surfers. De golven in het noorden zijn vaak erg ruig, terwijl de zee in het zuiden rustig is waar je prima kunt zonnen. Maar Fuerteventura heeft naast een ruige zee en veel zon nog veel meer te bieden. Zo heeft dit eiland meerdere natuurparken en pittoreske dorpjes.

4. Lanzarote

Ook Lanzarote is heel uniek. Zo heeft het eiland een echt lavalandschap. Hierdoor lijkt het alsof je je in een heel andere wereld bevindt: het is zó bijzonder om te zien. Voor natuurliefhebbers is Lanzarote daarom een topbestemming. Maar ook voor mensen die willen zonnen, genieten of op pad willen gaan is Lanzarote ideaal. Lanzarote heeft namelijk veel gele zandstranden, terwijl dat bij de andere Canarische eilanden niet altijd het geval is – of ze zijn opgespoten met geel zand. Hoewel Lanzarote minder toeristisch is dan Tenerife of Gran Canaria, is Lanzarote een populaire vakantiebestemming. 

5. La Palma

Ben je liever op zoek naar een groen eiland? Dan is La Palma het perfecte Canarische eiland: La Palma is namelijk het groenste van het stel. Dat maakt La Palma een goede bestemming voor natuurliefhebbers. Toeristen komen hier eigenlijk niet voor een strandvakantie, maar puur om de natuur te ontdekken. Het toerisme is ook het minste van alle eilanden en dat maakt La Palma een topplek om even helemaal tot rust te komen. Ben je van plan om La Palma te bezoeken? In het noorden en het binnenland vind je vooral groen, en in het zuiden vooral vulkaanlandschap.

6. La Gomera

Ook vind je op La Gomera een prachtige natuur: enorme kliffen, groene bossen en valleien. Dat maakt La Gomera ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, maar ook voor hippies. Wil je een zonvakantie? Dan kun je La Gomera beter overslaan. Dat ontbreekt namelijk volledig op dit eiland. Wil je tóch wat van La Gomera proeven zonder dat je er een week hoeft te verblijven? Vanaf Tenerife zijn daguitstappen richting La Gomera heel populair.

7. El Hierro

Het kleinste eiland van de Canarische Eilanden is El Hierro. Daarnaast ligt het eiland het verste weg én is het eiland het minst bevolkt. Er komen bovendien ook niet heel veel toeristen en je vindt er vrijwel geen hotels. De sfeer op het eiland is daarom heel rustig en relaxt. En dat kan net iets zijn wat je zoekt. Het eiland is namelijk heel puur met een ongerepte natuur. Je hebt er bloemenvelden, landbouwvelden maar ook weer het typische vulkaanlandschap.