Voor zolang als de meeste generaties leven, worden pistachenootjes al aan het dieet toegevoegd. Deze nootjes zie je in veel verschillende supermarkten terug en ook op markten is er eenvoudig aan te komen. De geschiedenis van deze noot is echter niet altijd even duidelijk. De noot is namelijk een steenvrucht en komt van een loofboom. Er zijn veel overeenkomsten te vinden met de amandelboom en de walnootboom. De oorsprong is echter niet helemaal te herleiden. De bomen groeien namelijk op veel verschillende continenten voor en waar de eerste boom heeft gestaan is niet bekend.

Op verschillende plekken

De geschiedenis van de pistachenoot is dus niet helemaal duidelijk, maar vandaag de dag zie je de pistachebomen in onder andere Afghanistan, Turkije, Iran, Pakistan en India terug. Ook in de Verenigde Staten en delen van Europa zie je de bomen staan. In verschillende landen groeit de boom in het wild, zoals in bergachtige streken. Hier lijkt het daarom ook meer op een struik dan op een boom. De noten zelf groeien in trossen aan deze boom. De noten worden groter en de huls barst open. Daarbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke bomen. De vrouwelijke bomen produceren de noten die wij als consument eten.

De pistachenoot is goed voor de gezondheid

Ondanks dat de oorsprong niet helemaal duidelijk is, is het effect op de gezondheid dit wel. De pistachenoot bevat namelijk veel fosfor, een mineraal dat in het lichaam aanwezig is en in veel voedsel voorkomt. Dit zorgt samen met calcium voor de sterke botten en tanden. Ook de stofwisseling en enzymprocessen worden hiermee geregeld. Regelmatig deze nootjes eten kan dus een goede toevoeging zijn aan jouw dieet. Je wordt er een stuk gezonder van. Haal daarom jouw zakken in de supermarkt voor een gezondere leefstijl.