Biologisch leven wordt steeds belangrijker voor mensen. Hier spelen veel cafés en restaurants handig op in door het menu uit te breiden. Echter zijn er ook veel cafés die het volledige menu organisch maken. Hierdoor hebben vegetariërs en veganisten een eigen plek om naartoe te gaan. Lang niet ieder café is echter even goed. Er zijn een aantal hotspots in de stad te vinden. Het is goed om te bekijken waar jij terecht kunt voor de lekkerste organische gerechten en biologische koffie die er in de omgeving te vinden is. Maar welke zijn dit dan?

Zowel vegan als een mix beschikbaar

Een van de organische cafétjes in Amsterdam is Juice & Salad. Dit café ligt in meerdere wijken. Er zijn veel verschillende salades aan het menu toegevoegd. Ook heb je hier meerdere fruitsappen en yoghurts. Een ander voorbeeld is Morgan & Mees. Ook hier heb je verschillende organische gerechten. De meeste hiervan zijn handgemaakt. Echter is dit geen volledig vegetarisch café. Je moet hier dus goed op de menukaart blijven kijken. Wil je wel echt volledig vegan? Dan is Dophert een goede optie. De menukaart bestaat voornamelijk uit biologische koffie, sandwiches, salades en vegan burgers.

Zelf op zoek naar iets nieuws

Het blijft altijd afhankelijk van jouw eigen smaak wat de leukste organische cafétjes in Amsterdam zijn. De een houdt van veel gezelligheid en de ander wil juist een rustige plek hebben om zich in terug te trekken. Je moet daarom ook voor jezelf gaan bekijken wat jouw nieuwe plek gaat worden. Ga daarom niet alleen de hotspots af, maar bekijk ook wat de minder bekende plekken zijn. Zo kom je soms nog tot een verrassing. Jouw nieuwe leefstijl kan hierdoor gelijk een stuk interessanter worden. Ga daarom altijd op zoek naar de beste plekjes.