Steeds meer mensen gaan vegan leven en zijn daarom op zoek naar restaurants die uitsluitend vegan gerechten aanbieden. In Amsterdam zijn er daarom al veel verschillende restaurants verschenen die uitsluitend vegan aanbieden. Hierbij gaat het voornamelijk om producten die niet gebaseerd zijn op dieren. Salades zijn hier slechts voorbeelden van. Ook heb je veel vegan burgers, die een goede toevoeging zijn aan jouw dieet. Je moet dan wel weten waar verschillende restaurants te vinden zijn en welke goed zijn. Je kunt hier veel over vinden op het internet, maar hieronder zijn er ook een aantal omschreven.

Meerdere concepten te vinden

Een van de vegan restaurants in Amsterdam is Vegan Junk Food Bar. Je kunt hier terecht voor afhaal en bezorging. Ook is er een zitgedeelte, waardoor je ter plekke jouw gerecht op kunt eten. Meatless District kent hetzelfde concept. Beide restaurants hebben uitsluitend veganistische gerechten op de menukaart staan. Ze krijgen goede beoordelingen van eerdere klanten en je kunt de menukaarten online bekijken. Restaurant De Waaghals kent een net iets ander concept. Hier kun je namelijk alleen een tafeltje reserveren om de maaltijden te nuttigen. Bij de reservering ben je wel verzekerd van een goede menukaart.

Een mix aan menukaarten

Alle vegan restaurants geven duidelijk aan dat er uitsluitend veganistisch eten wordt geserveerd. Er zijn echter ook een aantal restaurants in Amsterdam die een mix hebben op de menukaart. Waar het vroeger alleen nog uit salades bestond, heb je nu een uitgebreide menukaart beschikbaar. Steeds meer mensen zien de mogelijkheden namelijk in op het gebied van vegan. Je kunt daarom ook gaan kijken naar de verschillende restaurants en bepalen waar je gaat eten. Door de recensies door te lezen weet je precies wat je te wachten staat. Zo ontdek je iedere week weer een nieuw restaurant.