Soms heb je gewoon een mindere dag. Een off-day zoals we dat ook wel noemen. Je energiepeil staat op rood en je hebt beduidend minder fut dan normaal. Maar duty calls en the show must go on. We geven je 4 handige tips die je makkelijk in je drukke dag kan passen. 

Een bakje troost om jezelf te verwennen

Verwen jezelf. Maak vandaag in de ochtend nog voor je aan je dag begint eens tijd voor een koffie-momentje voor jezelf. Nee, dan hebben we het niet over die snelle coffee-on the-go terwijl je al je binnengekomen mailtjes probeert te beantwoorden en je verplichtingen van de dag overloopt. Pak het allemaal eens wat rustiger aan. Neem ‘s ochtends of gewoon tijdens de dag een momentje waar je enkel dàt doet: genieten van een moment voor jezelf. Ja, een nespresso koffie kan op zulke hectische momenten de ultieme life saver zijn, what else? Want een lekker kopje koffie en een échte pauze zonder afleiding kan wonderen doen. Je energiepeil krijgt een boost en voor je het weet kan je die drukke dag weer aan.

When nature calls

Self-care is belangrijk voor een goede werk-privébalans, we weten het wel, maar we nemen er vaak niet de tijd voor. Zit die aankomende deadline in je nek te hijgen en betrap je jezelf erop dat je ook na je werk van hier naar daar rent om alles rond te krijgen? Dan is een momentje met een heerlijke koffie van je favoriete l or capsules misschien zelfs niet voldoende om de klus te klaren. Plan dan bijvoorbeeld eens een ochtendwandeling in. Sta een beetje vroeger op dan je gewend bent en haal een frisse neus om je gedachten te ordenen, je zal versteld staan van het effect van de buitenlucht. En die lekkere koffie, die neem je gewoon nadien. 

Take it easy

Hoe druk je het ook hebt, probeer door de dag heen kleine momentjes voor jezelf te nemen. Had je deze ochtend geen tijd voor een rustgevende wandeling, was er van die koffie zelfs helemaal geen sprake en heb je je maar net door die zware werkdag kunnen worstelen? Beloon jezelf ‘s avonds met een rustgevend bad, inclusief alles erop en eraan. Haal je lekkerste badschuim én die bruisbal die je voor kerstmis kreeg maar uit de kast. In combinatie met een rustgevend muziekje op de achtergrond kan ook een lekker warm bad wonderen verrichten en ben je in no-time al je zorgen vergeten. 

Of je nu kiest voor een deugddoend koffiemoment in alle drukte, een wandeling in de natuur om even op te laden of een welverdiend bad na een lange werkdag, van tijd tot tijd een pauze inlassen is essentieel. Want een gezonde portie me-time is soms precies wat je nodig hebt in drukke tijden.

Tagged in:

, ,