De online meetings zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Of je ze nu thuis bijwoont of op kantoor, we zitten met zijn allen meer en meer met een schermpje voor onze neuzen te vergaderen met anderen, waar ter wereld deze zich ook bevinden. Waar dat goed is, we zien meer en meer in dat het echt niet nodig is om met zijn allen in dezelfde ruimte te zijn om te kunnen overleggen, begint bij sommige bedrijven alweer een beeld te ontstaan dat mensen hierin wat door kunnen slaan. Medewerkers die klagen dat zij nauwelijks meer tijd hebben om ‘gewoon’ hun werk te doen, omdat ze de hele dag in online overleggen worden verwacht. Want nu het inplannen ervan zo gemakkelijk is, doen we dat met zijn allen bijzonder gretig. Staat jou ook weer eens een dag vol online meetings te wachten, en ben je op zoek naar manieren om deze een beetje scherp door te komen? Lees dan snel verder.

1: Zorg voor voldoende koffie

Een inkoppertje, maar wel een goede. Zorg dat je voldoende koffie bij de hand hebt. Zet bijvoorbeeld een Senseo-machine op je werkkamer neer, en zorg voor voldoende koffiepads. Voel je dat je in begint te zakken, of dat nu komt door de inhoud van de vergadering of de lengte van je dag, dan kan een kopje koffie je weer even scherp krijgen. Werk je veel thuis, dan kan genoeg koffie kopen dus zeker geen kwaad. Volg je je meetings vooral op kantoor, dan is een regelmatig wandelingetje naar de koffiemachine verstandig. Brengt ons meteen bij stap 2.

2: Beweeg waar mogelijk

Probeer tussen iedere meeting in ieder geval een paar minuten pauze te hebben, en benut deze ook. Beweeg, al is het maar een wandelingetje naar het koffieapparaat, en ga heel even van die stoel af. Even overeind komen en een klein stukje lopen kan helpen om wat frisser aan de volgende vergadering te beginnen. Heb je een wat langere pauze, probeer dan even naar buiten te gaan en een ommetje te maken.

3: Blokkeer je agenda

Merk je dat een hele dag met meetings je echt uitput? Pak het probleem dan bij de bron aan, en zorg dat dit je simpelweg niet kan overkomen. Blokkeer zo hier en daar wat uren in je agenda, en gebruik deze om de rest van je werk te doen of om even te pauzeren. Als we dit allemaal doen, zullen we steeds meer in gaan zien dat we misschien best wat minder of korter met elkaar kunnen praten, en ons werk toch prima gedaan kunnen krijgen.