Ben je wel eens op zoek naar wat nieuws, als het om wijn gaat? Drink je al lang steeds maar weer dezelfde wijn, en vraag je je af wat er nog meer te koop is? Dan sta je aan de start van een aardige ontdekkingsreis. Eentje waar je vooral lekker de tijd voor moet nemen, met veel informatie vergelijken, en vooral ook veel proeven.

Online kun je makkelijk vergelijken

De makkelijkste manier om nieuwe wijnen te ontdekken? Online! Dat klinkt wellicht een beetje raar, want op internet kun je nu eenmaal geen wijnen proeven. Maar toch is het eigenlijk heel logisch. Als we nieuwe schoenen gaan kopen, geven we er ook steeds vaker de voorkeur aan om dat online te doen, net als bij elektronica, kleding en heel veel andere spullen. De reden? Ten eerste kun je het doen op een moment dat jou het beste uitkomt. Ten tweede kun je er net zoveel tijd voor nemen als je nodig hebt, zonder andere klanten te hinderen of met een net iets te enthousiaste verkoper opgescheept te raken. Tenslotte kun je online gemakkelijker producten met elkaar vergelijken. Doordat alle informatie overzichtelijk bij een product staat beschreven, kun je gemakkelijk een aantal van je favorieten naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken.

Dit geldt ook bij wijn. Misschien heb je al een idee wat je eens zou willen proberen. Een wat meer stevige rode wijn bijvoorbeeld. Maar wat is dan de beste keuze, een Syrah wijn of toch een andere? Online vind je alle informatie die je nodig hebt om deze keuze te maken. Niet alleen over de herkomst van de wijn, wat altijd interessant is. Maar ook een zo goed mogelijke beschrijving van de smaak en gerechten waar je de wijn goed mee kunt combineren zijn online gemakkelijk te vinden. Zo kun je echt een weloverwogen keuze maken.

Door te proberen kom je steeds dichter bij je nieuwe favoriet

Alhoewel je online nog zo goed kunt selecteren, is het uiteindelijk de smaak waar het om draait. Om te weten of een wijn ├ęcht is wat je zoekt, ga je hem uiteindelijk natuurlijk proeven.

Dat kan niet online, maar het voordeel aan online wijn bestellen is wel dat je ook vaak leuke pakketten tegen zal komen met daarin meerdere soorten wijn. Ideaal voor wanneer je echt geen idee hebt van wat je nu eigenlijk zoekt, of simpelweg zo veel mogelijk varianten wilt proberen. Door per wijn een beetje bij te houden wat je lekker vindt en wat juist niet, zal je meer en meer ontdekken welke wijnen goed bij jouw smaak passen, en welke je beter kan laten staan.