Een dagje winkelen in Amsterdam is natuurlijk nooit een slecht plan. Je hebt er boordevol winkels, gezellige straatjes en na afloop kun je neerploffen op een van de terrassen. Naast de drukke Kalverstraat zijn er nog meer pareltjes in Amsterdam te vinden waar jij geheid die exclusieve jurk gaat scoren waar je naar op zoek bent. Hieronder zetten wij de vijf leukste winkelstraten van onze hoofdstad voor je op een rij. Zeg maar hallo tegen een dagje shoppen!

1. De Negen Straatjes

Wellicht ben je er wel bekend mee, maar de negen straatjes van Amsterdam zijn zeker een bezoekje waard. Deze straatjes staan bekend om hun rustige uitstraling en de authentieke charmes. Bovendien vind je hier de leukste winkeltjes met onder andere schattige boetiekjes. De bekende en commerciële kledingwinkels zul je hier niet vinden. Ook kun je tussendoor koffiedrinken bij een van de vele koffiezaakjes. De negen straatjes zijn gelegen langs de grachten in het Amsterdamse centrum.

2. Gerard Doustraat

Wil je goed shoppen maar na afloop ook een lekker hapje eten? Dan ben je bij Gerard Doustraat op de goede plek. Het is niet een hele grote straat, maar slagen zul je zeker. Zo vind je winkels waar je exclusieve sneakers kunt scoren en ook zijn er in deze straat een aantal schattige sieradenwinkeltjes. Deze straat is vlak bij de Albert Cuypmarkt.

3. Zeedijk

Je vindt de straat Zeedijk vlak bij het station. Ook hier kan je gegarandeerd slagen wanneer je op zoek bent naar sneakers. Breng een bezoek aan de winkel Patta en haal hier jouw gloednieuwe schoenen. Bovendien bevinden zich in deze straat nog meer leuke kledingwinkels die de laatste trends op de voet volgen. 

4. P.C. Hooftstraat

Wanneer je op zoek bent naar exclusievere kleding en accessoires, kun je gaan winkelen in de P.C. Hooftstraat. Het fijne aan deze straat is dat deze net buiten het centrum ligt, waardoor jij in alle rust kunt winkelen. Je gaat hier dus gegarandeerd een nieuwe Prada tas scoren of een nieuwe winterjas. 

5. Czaar Peterstraat

Czaar Peterstraat is niet bij iedereen bekend. Eigenlijk is dat ontzettend jammer, want hier kun je na een dag winkelen een hapje eten bij een van de vele restaurants. Bovendien vind je in deze straat kleine winkeltjes, een kinderkledingwinkel en toffe winkeltjes voor interieurspullen. Ook wanneer je behoefte hebt aan rust is dit de perfecte straat. Deze straat ligt in het westen van Amsterdam.