Veel autoliefhebbers kiezen massaal voor een auto afkomstig uit ons oosterbuurland. Zo zeggen ze dat Duitse auto’s de meest betrouwbare auto’s zijn die er bestaan op de automarkt. Maar klopt die waarneming wel? In het artikel hieronder vertellen wij jou alles over de betrouwbaarheid van de Duitse bolides.

Jarenlang bekend

Uit Duitsland komen natuurlijk heel veel automerken met allemaal hun eigen technische snufjes en kenmerken. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: mensen zijn enthousiast over deze auto’s. Er is daar een simpele reden voor te benoemen, want deze auto’s zijn gewoon heel betrouwbaar. In de afgelopen jaren hebben we mogen zien hoe lang deze auto’s meegaan en waar ze ons overal naartoe brengen. Dit heeft een beeld gecreëerd hoe fijn deze auto’s zijn en zo weet een eventuele koper of leaser op basis van bijvoorbeeld financial lease dat hij of zij hoogstwaarschijnlijk niet voor verrassingen komt te staan.

Porsche en Mercedes-Benz komen als beste uit de test

Als het gaat om betrouwbaarheid gaat het natuurlijk om de minste storingen, minste foutjes en minste ongelukken. Vooral als het gaat om de minste storingen scoort de Mercedes-Benz hoog in het lijstje. Het gaat in dit geval meestal om de SUV’s en de MPV’s. Dit is een goede reden om voor een Mercedes-Benz te kiezen. Een Mercedes financial lease je al vanaf 97 euro per maand. De Porsche is de meest betrouwbare Duitse auto in het algemeen. Hoe oud of nieuw de Porsche ook is, hij komt regelmatig terug op de nummer 1 van de lijst ‘meest betrouwbare Duitse auto’s’.

Beste bedrijfswagens

Als je kijkt naar de beste bedrijfswagens wordt die lijst vrijwel volledig opgevuld door Duitse bolides. Natuurlijk kennen we allemaal de Volkswagen Transporter en de Volkswagen Caddy. Ook maakt de Mercedes-Benz Vito deel uit deze lijst en mag de Mercedes-Benz Sprinter niet ontbreken. Daarnaast is de nieuwe Mercedes-Benz Citan sinds de laatste jaren een betrouwbare bedrijfswagen geworden. Vooral die laatste bedrijfswagen is prettig als je op zoek bent naar een compacte bedrijfsbus. Het is een comfortabele bus die jou zonder problemen van A naar B brengt. De Mercedes Citan lease je al binnen een paar stappen.

Aziatische auto’s

Het blijft een eeuwige strijd tussen deze twee: de Aziatische en Duitse auto’s. Nog steeds wordt geconcludeerd dat Aziatische auto’s zoals de Suzuki en de Toyota de beste auto’s ter wereld zijn. Deze zijn het meest betrouwbaar. Wel vertonen Duitse auto’s de minste storingen en hebben deze over het algemeen minder problemen. Wat betreft betrouwbaarheid lopen deze twee auto’s gelijk op. Als je dus twijfelt om voor een Duitse bolide te gaan is dat zeker een goede keuze. Of dat nou voor privégebruik is of voor het woon-werkverkeer.